Solarna - Sončna energija

Izrabljanje sončne energije je odvisno predvsem od količine sončnega sevanja ... Solarna - Sončna energija

Energija vetra - Vetrna energija

Moči vetrnih elektrarn se gibljejo od nekaj kW do nekaj MW. Elektrarne z večjo močjo ... Energija Vetra - Vetrna energija

Geotermalna energija

Geotermalna energija je toplota Zemljine notranjosti. Globalno, geotermalne izvore predstavljajo akumulirana toplotna energija ... Geotermalna energija

Dobrodošli na portalu energija!


  Sončna energije poslej tudi z cest

  Kako sončna energija z Asfalta?

   

  sončna energija z cest

  Ste kdaj hodili bosi po parkirišču na vroč poletni dan?

  Ni vam treba, ker to delajo po novem znanstveniki iz Worcester Polytechnic Institute-

  Raziskovalci na Worcester Polytechnic Institute (WPI), poskušajo izkoristiti te toplote za alternativni vir energije.

   

  Asfalt s ceste se lahko uporablja za vir električne energije in tople vode v prihodnosti!

   

  Črni asfalt ostane vroč, za daljše trajanje časa in te lastnosti lahko pomagajo pri ustvarjanju električne energije, tudi potem, ko zaide sonce.

   

  sončna energija z cest


  To je lahko dodatna prednost pred tradicionalnimi sončnimi električnimi celicami za proizvodnjo energije.

   

  Ceste se obnavljajo vsakih 10 do 12 let in z preureditvijo bodo ta sistem vgrajevali v ta cikel.

  Ena večjih prednosti je, da vleče toploto iz asfalta in se tako posredno hladi ceste s čimer se zmanjšajo mesta toplotnih učinekov.


  Rajib Mallick, izredni profesor civilnega in okoljskega inženirstva na Worcester Polytechnic Institute (WPI) in njegove raziskovalne skupine, ki vključuje tudi Sankha Bhowmick z UMass so preučevali zmogljivosti za proizvodnjo energije iz asfalta z uporabo računalniških modelov in z izvajanjem malih in velikih testov.

   

  Uporabili so plošče iz asfalta za svoje teste, v katerih so vgrajeni termoelementi za merjenje toplotnega prodora, uporabljali so bakrene cevi, da bi ugotovili, kako učinkovito, bi lahko toploto prenesli v tekočo vodo.

   

  Topla voda, ki izhajajo iz energetskega sistema, asfalta bi lahko uporabili "kot je" za ogrevanje stavb ali v industrijskih procesih, ali bi jo lahko pošiljali skozi termoelektrični generator za proizvodnjo električne energije.

   

  V laboratoriju so bili izpostavljeni majhnimi ploščami katere so greli z halogenskimi žarnicami, ki lahko simulirajo sončno svetlobo, medtem ko so večje plošče postavi v realnem okolju, na sončno svetlobo in veter.

  Testi so potrdili, da asfaltno segrevanje oddaja znatno količino toplote in zelo veliko temperaturo nekaj centimetrov pod površino.

   

  Na tem mestu lahko izmenjevalniki toplote dajo največjo količino energije.

  Prav so tako poskušali povečati toplotno absorpcijo z uporabo visoko prevodnih agregatov.

   

  Raziskovalna skupina je tudi upoštevala, da so morali zamenjati bakrene cevi z nekaterimi drugimi materiala, ki bodo boljši izmenjevalnik toplote.

domov

Novice

 • 2009

  Sončna energija poslej tudi iz cest? Ste kdaj hodili bosi po parkirišču na vroč poletni dan? Ni vam treba, ker to delajo po novem znanstveniki iz Worcester Polytechnic Institute (WPI) Raziskovalci na Worcester Polytechnic Institute (WPI), poskušajo izkoristiti te toplote za alternativni vir energije. več

 • 2009

  Izračun porabe goriva Kako si lahko enostavno izračunamo porabo goriva! Ste si kdaj izračunali in zbirali podatke o tem, kakšna je dejanska poraba goriva vašega vozila? Sedaj, v času krize, res pravi trenutek, da začnemo vsi nekoliko bolj učinkovito, ekološko, ter ekonomično voziti, porabljati denar za gorivo in hkrati varovati okolje in življenja. več

 • 2009

  Projekt vetrnih elektrarn v Afriki Nekatere afriške regije, so tako vroče, da ni mogoče preživetje na teh lokalnih območjih. Ekstremne temperature posredno ustvarjajo izjemne vetrove in prav zato je morda to razlog, da imajo vetrne elektrarne velik potencial v Afriki. več

več
Moja Energija